Tygblöjor – tillbehör

Det finns olika typer av till tillbehör till tygblöjor.

Blöjnål

En blöjnål ser ut som en stor säkerhetsnål. Skillnaden mot en vanlig säkerhetsnål är att blöjnålen har en spärr så den inte kan gå upp av misstag. Blöjnålen används på samma sätt som en snappi för att fästa ihop en innerblöja som saknar fästanordning.

snappi

Snappi

En snappi används för att hålla ihop en innerblöja som saknar fästanordning (knappar eller kardborre). Snappi kan du behöva vid blöjbyxor av ”dra upp-modell”.

Se video hur en snappi används.

 

PUL-påse

En PUL-påse är tillverkad av funktionstyget PUL, polyuretanlaminat, ett syntetmaterial som ändå andas. Det är samma tyg som används i som ytterskikt i många tygblöjor. I en PUL-påse kan du förvara blöta blöjor och kläder i väntan på tvätt.

Rispapper

Rispapper kan du lägga i blöjan för att förenkla hanteringen av bajs. Det passar speciellt bra när barnet bajsar ”matbajs”. Om möjligt skrapa av bajset i toaletten och släng rispappret i papperskorgen. Har det endast kissats på rispappret så kan det tvättas i maskin med tygblöjorna och användas igen. Rispapper ska inte spolas ned i toaletten, oavsett hur mycket tillverkaren bedyrar att det är nedbrytbart då det riskerar att orsaka stopp i avloppet.