67587658756

Blöja som backup

De flesta väljer att ha blöja som backup vid babypottning, särskillt i början. De första månaderna kissar bebisar ofta och att då fånga varje kiss i toaletten kan bli lite mycket för både förälder och bebis. När bebisen kissar mer sällan och börjar bli mer tillförlitligt torr så väljer många att låta den blöjfria tiden bli allt längre.

Du kan använda engångsblöjor eller tygblöjor på barnet som backup. Används tygblöjor med naturmaterial närmast barnets hud känner barnet att det blir blött vid en kiss i blöjan vilket ofta främjar babypottningen.

Tänk blöjan som ett verktyg i babypottandet. Babypottning handlar om kommunikation (genom signaler, rutiner och intuition) – inte om att bli snabbast blöjfri. Det är vanligt att varva blöjfritt i bara byxor, tygblöjor och engångsblöjor beroende på om ni är hemma, ute, dagsform och vad ni föredrar. Testa er fram och välj det som passar er.

Vilka blöjor som är mest praktiska att ha som backup varierar för olika barn men gemensamt för en smidig backup-blöja är att de är lätta att ta av och på.